Cooperacio Marroqui – Espanyola a la enginyeria de les infraestructures.

Cooperació Marroquí – Espanyola a la enginyeria de les infraestructures.

El dimarts 29 de novembre de 2011, Eurogeotecnica i el Laboratori Públic d'Assaigs i Estudis (LPEE), actors principals en el sector de l'enginyeria, han signat un acord estratègic per ajuntar els seus experts i la seva experiència en l'àmbit de les infraestructures. Aquest acord forma part de la visió estratègica del Regne de millorar, desenvolupar i modernitzar el conjunt de les seves infraestructures prioritàries, i en especial les de carretera, ferroviàries i aeroportuàries. En efecte, el Marroc ha reconegut la importància de la professió de l'enginyeria en les obres d'infraestructures especialment en l'aspecte tècnic i tecnològic. Aquests, permeten optimitzar la qualitat i els costos de les infraestructures, d'una forma sostenible, tant en la fase inicial dedicada als estudis com en la fase final dedicada el manteniment.

Aquesta associació es basa en quatre àrees estratègics:

  • La participació conjunta en projectes i estudis d'enginyeria posats en marxa al Marroc ia Espanya.
  • L'intercanvi tècnic i tecnològic.
  • La capacitació i l'intercanvi de coneixements.
  • La Investigació & desenvolupament i la producció científica.

Aquest acord es dirigeix ​​en primer lloc al mercat marroquí i espanyol. «La posició estratègica del Marroc, combinat amb l'experiència i els coneixements de les dues parts, facilitaran la penetració en el mercat africà» precisar M. Carlos Lopez, director general de Eurogeotecnica. Per la seva banda, M. Abdelhakim Jakani, director general de LPEE subratllo que «aquest acord s'ha realitzat amb la voluntat del Laboratori de prestar els serveis d'acord amb els estàndards internacionals i desenvolupar els seus coneixements i experiència a nivell internacional."

Avui, LPEE i Eurogeotecnica estan satisfets amb aquest acord que pot ser erigit com un model de cooperació econòmica Marroquí-espanyol. Aquest il · lustra una nova dinàmica i un creixent interès de les empreses espanyoles per al sector de les infraestructures al Marroc.

Acord de Eurogeotecnica i LPEE:

EL Laboratori Públic d'Assaigs i Estudis (LPEE), és des de 1973 una empresa pública amb condició de societat anònima, dependent del Ministeri d'Obres Públiques i Transports. Contribueix activament consecució de la majoria dels grans projectes al Marroc. El LPEE ofereix serveis de laboratori en diferents àrees de la construcció, obres públiques, medi ambient i les indústries relacionades.

Eurogeotecnica EURO GEOTÈCNICA és una consultoria fundada al 1990 encarregada de la prestació de serveis d'enginyeria especialitzats en l'àmbit de les infraestructures seva activitat se centra principalment en el àmbits de la geotècnica, i especialment en la construcció de túnels. Amb la seva consolidada experiència, Eurogeotecnica ha desenvolupat competències punteres en àmbit medi ambient, obres d'auscultació d'instrumentació, la geo-informàtica i els sistemes d'informació geogràfica (SIG).

©2012 Euro Geotecnica
Avgda. Corts Catalanes 5-7, 2a planta - 08173 Sant Cugat del Vallès (BCN) - Tel. +34 93 583 04 80 Fax +34 93 583 69 60